× Repetitieschema  Blog: "LKO Nu!" LKO nieuws Muziek download Algemene Info Muze Plein
Voorkeuzemenu leden Snelkeuzeknop voor orkestleden

Wij!

Over het LKO

De 40 leden van het LKO zijn voor een groot deel musici voor wie muziek een 'uit de hand gelopen hobby' is. We willen samen iets moois op de planken zetten. Het samen is daarbij zeker zo belangrijk als het moois. Het LKO staat onder leiding van  Dick van Gasteren.

Begeleidingen
Behalve met onze eigen concerten, zijn we en paar keer per jaar te horen als begeleidingsorkest voor een koor of voor andere gelegenheden (zie het overzicht van begeleidingen). Jaarlijks zijn we het proeforkest voor een masterclass voor dirigenten in opleiding.

Repertoire
Ons repertoire is afwisselend, van barok tot hedendaags. Regelmatig doen we speciale projecten, zoals een programma met minder bekende Nederlands muziek, of een kinderconcert met 'Hans en Grietje' van Humperdinck in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Repetities
Het orkest repeteert op dinsdagavond van 20.00 - 22.30 uur in het buurthuis 'Op Eigen Wieken' in de Merenwijk in Leiden. 

Geschiedenis 

Het LKO begon in 1983 als een ad-hoc begeleidingsensemble van het Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. Wim van Meeuwen. Het aanvankelijk volledig uit strijkers bestaande ensemble begon in 1987 o.l.v. Carl Brainich ook aan een eigen repertoire te werken en sinds 1989 is het LKO een zelfstandige vereniging. Na het vertrek van Carl Brainich was Peter Stam dirigent van 1991-1995 en Lex Oosthoek van 1995-1997. Van 1998-2013 heeft het LKO onder leiding van Stephan Pas gestaan.