× Repetitieschema LKO nieuws Muziek download Algemene Info
Voorkeuzemenu leden Snelkeuzeknop voor orkestleden

Wij!

Wat is het LKO?

LKO staat voor Leiderdorps Kamerorkest, maar is met zijn 40 leden in feite een compact symfonieorkest dat in de Leidse regio op zo hoog mogelijk niveau concerten geeft. Het LKO bestaat uit gevorderde amateurs en enkele beroepsmusici van alle leeftijden; het heeft een kernbezetting van veertig strijkers en blazers en beschikt daarnaast over een vaste groep invallers.
 
Het LKO geeft gemiddeld twee keer per jaar een eigen concert en begeleidt daarnaast koren in en buiten de Leidse regio. Ook worden regelmatig speciale projecten georganiseerd, zoals masterclasses voor jonge dirigenten en concerten rond ‘vergeten’ componisten als Anna Cramer en Alphons Diepenbrock. Het repertoire strekt zich uit van barok tot hedendaagse muziek.
Met een interessante programmering wil het orkest een vast publiek trekken.
 
Het LKO wordt sinds 2013 gedirigeerd door Dick van Gasteren.
 
Het orkest repeteert op dinsdagavond van 20.00 – 22.30 uur in het buurthuis “Op eigen wieken” in de Merenwijk in Leiden.
 

Geschiedenis 

Het LKO begon in 1983 als een ad-hoc begeleidingsensemble van het Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. Wim van Meeuwen. Het aanvankelijk volledig uit strijkers bestaande ensemble begon in 1987 o.l.v. Carl Brainich ook aan een eigen repertoire te werken en sinds 1989 is het LKO een zelfstandige vereniging. Na het vertrek van Carl Brainich was Peter Stam dirigent van 1991-1995 en Lex Oosthoek van 1995-1997. Van 1998-2013 heeft het LKO onder leiding van Stephan Pas gestaan. Per september 2013 is Dick van Gasteren de dirigent van het LKO.