× Repetitieschema  Blog: "LKO Nu!" LKO nieuws Muziek download Algemene Info Muze Plein
Voorkeuzemenu leden Snelkeuzeknop voor orkestleden

Jij?

Is het LKO wat voor jou?

Voor een snel beeld: Het LKO is een compact symfonieorkest en bestaat voor een groot deel uit musici voor wie muziek een "uit de hand gelopen hobby" is. We willen samen iets moois op de planken zetten. Het samen is daarbij zeker zo belangrijk als het moois. Zolang we niet uit het repetitielokaal barsten, staan we open voor nieuwe leden, op dit moment vooral strijkers. Maar wij zoeken ook trompettisten.
 
Waarom zijn we lid van het LKO?
We bestaan deels uit jong talent, deels uit oude rotten, mensen met en zonder muziekopleiding, met veel ervaring en muzikaliteit. We worden allemaal gedreven door één doel: leuk musiceren! Kwaliteit en plezier.
 
  • "Mooie klank, mooie muziek, goed niveau en verrassende programmering."
  • "Ik speel met mijn vrienden. Bij het LKO gaat iedereen met iedereen om, je hoort er gewoon bij."
  • "We bouwen samen iets op en je kunt van elkaar op aan"
  • "Ik heb andere orkesten geprobeerd, maar ik kom steeds weer hier terug."
  • "Het hoogtepunt van de week."
  • "Lekker spelen en daarna gezellig naar de kroeg."
  • "Veel afwisseling: afgelopen jaar bijvoorbeeld een Nederlands programma en dan tussendoor even een Haydn met koor."

 

Uitdaging

We houden wel van een uitdaging. Per jaar studeren we aan drie tot vier programma's, waaronder ook één of twee koorbegeleidingen of projecten met andere gezelschappen. Soms doen wij iets met ballet, soms in een halve opera setting, of met toneel of een live begeleiding van film. Of combinaties van dat alles. Er komen daarmee heel wat noten langs in een jaar en het tempo ligt soms best hoog.
 
Repetities
Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in het Buurtcentrum 'Op Eigen Wieken' in de Merenwijk (Valkenpad 5, 2317 AN Leiden). Het lidmaatschap kost € 225,- per jaar aan contributie, maar voor studenten en mensen zonder inkomen is dit slechts € 112,50 per jaar.

Vind je het leuk om een keer een repetitie mee te maken, dan ben je van harte welkom. Ben je na drie of vier repetities geïnteresseerd om lid te worden, dan nodigen we je uit voor een proefspel. Neem contact op met secretariaat@leiderdorpskamerorkest.nl als je interesse hebt!